Tullinge koloniförening

skylten 733

 

Föreningen grundades 1986, 2017 firade vi 30 års jubileum.

Till skillnad från många andra koloniområden har vi endast odlingslotter. Vi odlar grönsaker, bär, frukt och blommor, självklart ekologiskt.

Området ligger vid Gårdsvägen mellan Tullinge centrum och Tullinge kyrka. Föreningen arrenderar marken av Botkyrka kommun.

 

Styrelsen

Följande medlemmar ingår i föreningens styrelse säsongen 2022-2023.

Du kan kontakta foreningen via vår mejladress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

  • Eva Nyström, ordförande
  • Emma Flodqvist, sekreterare
  • Kristina Haugsand, kassör
  • Åsa Wallin, ledamot
  • Michael Berseneff, ledamot

Arbetsgruppen

Tullinge koloniförening har en arbetsgrupp som jobbar med uppdrag som styrelsen bestämt. Uppdragen kan vara till exempel klippning av de gemensamma gångarna och gräsytorna, laga staket vid behov och hålla igång skottkärrorna. Arbetsgruppen sköter även om parkeringen och föreningens vattenanläggning såsom att starta upp vattnet på våren och byta ut trasiga packningar, läckande kranar etc.

Mot en ersättning kan arbetsgruppen hjälpa enskilda medlemmar att trimma medlemmens lott eller använda jordfräs. Ersättningen är till för att täcka bensin, trimmertråd och slitage. Medlemmar får inte låna de bensindrivna maskinerna pga av skaderisker vid hanteringen.

Det går alltid att fråga arbetsgruppen om saker man tror arbetsgruppen kan hjälpa med.

//Bertil, Bosse och Rami (Arbetsgruppen)

Lottkarta

  • Lottkartan 2021.06.15

Klicka på bilden för att förstora.

Föreningens stadgar

pdf icon

Stadgarna blev antagna på ordinarie årsmöte den 26 mars 1985 och reviderades den 22 april 1998 och den 21 april 2004.

Du kan ladda ner en pdf med föreningens stadgar genom att klicka på ikonen till vänster.

Läs vidare i stadgarna...

Allmänna ordningsföreskrifter

pdf icon De ursprungliga ordningsföreskrifterna blev antagna på ordinarie årsmöte den 26 mars 1985 och reviderades den 22 april 1998 och den 21 april 2004. År 2015 antogs ytterligare ordningsföreskrifter som supplement till de gällande. På årsmötet 13 juni 2020 antogs nya konsoliderade ordningsföreskrifter som ersätter alla tidigare versioner. Du kan ladda ner pdf med ordningsföreskrifter genom att klicka på ikonen till vänster.

Läs vidare i ordningsföreskrifterna...

Nyttjanderättskontrakt

pdf icon

Innan en medlem får börja bruka en kolonilott skriver föreningen och medlemmen under ett nyttjanderättskontrakt som stadgar parternas rättigheter och skyldigheter. 

Du kan ladda ner nyttjanderättskontraktets text som pdf genom att klicka på ikonen till vänster.

Läs vidare i nyttjanderättskontraktet...

Webbplatsen använder "cookies" för vissa funktioner. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.